Skippa till huvudinnehållet

Älska din garderob

Om du tar hand om dina favoritplagg på ett bra sätt så kan du njuta av dem längre och du hjälper dessutom planeten. Lär dig några enkla och snabba, praktiska tips på hur du lagar, rengör eller ändrar dina kläder – eller hur du hittar nya användningsområden för dem så att de får en ny stil. På så sätt förlängs plaggens livstid och du kan använda dem längre. Ska vi sätta igång?
Sneaker vård av adidas
Vill du att dina sneakers ska fortsätta att se snygga ut? Vi har dig. Upptäck de viktigaste tipsen för rengöring av sneakers som gör att dina skor håller måttet.
Bakpulver lösning för sneakers En förklädd räddare i nöden - bakpulver gör verkligen jobbet när det gäller att ta bort de där irriterande fläckarna. Ta bara lite bakpulver, vatten, en gammal tandborste och en våt trasa.
Spa för dina sneakers med huskurer Rädda dina favoritskor med en enkel huskur. Använd dina vardagshjältar som diskmedel eller bakpulver, två borstar (mjuk och hård), vinäger, en pålitlig tandborste och ett par strumpor så visar vi dig hur du får dina sneakers att vakna till liv igen.
How to clean suede sneakers Suede shoes can be tricky to clean, but with this quick and easy hack, you'll have them looking fresh in no time. Grab some white vinegar, water, a toothbrush, a microfiber cloth, and a white eraser. Ready to get started?
Kläd-tips
Upptäck roliga, snabba och kreativa sätt som du kan fräscha upp dina favoritplagg på - eller använda dem på ett nytt sätt, så att de får en andra chans.
Förvandla din sjal till en balaclava En balaclava är en trendig accessoar som passar perfekt när det är kallt ute och allt du behöver för att göra en, är din favoritsjal. Såhär gör du:
Hotta upp dina sneakers Har du för många sneakers i garderoben och vill ha något bättre? Snygga till dina vita sneakers själv – såhär lätt fixar du dem som ett proffs:
Få en klänning att sitta tightare Har din klänning en för lös passform? Testa detta trick, där du slipper sy för att få den att sitta perfekt vid midjan med hjälp av två säkerhetsnålar och ett snöre eller ett band.
Laga
Blås nytt liv i dina plagg med dessa smarta enkla knep för att laga dem så att du sparar tid och till och med slipper ta dem till skräddaren.
Sy på en ny knapp Hänger din knapp bokstavligen på en tråd? Låt oss fixa det! Här kommer en busenkel metod för att sy dit en ny knapp.
Laga ett hål Har du ett hål i dina kläder men inga verktyg att sy med? Här följer ett enkelt knep för att fixa hål med hjälp av en lapp, bakplåtspapper och ett strykjärn.
Laga en trasig söm Har du spräckt en söm och behöver fixa det direkt? Det är lättare än du tror – allt du behöver är en sax, nål och tråd. Låt oss fixa detta tillsammans.
Ändringar
Ändra dina favoritplagg så att de passar dig och din stil helt perfekt. Här får du enkla och lätta tips på hur du ändrar dem.
Korta dina ärmar Är dina ärmar för långa? Det finns ett snabbare sätt att fixa det än att gå till skräddaren och allt du behöver är krita, tråd, sax, måttband och en symaskin.
Korta dina jeans Är dina jeans för långa eller vill du bara ge dem en ny look? Här är ett snabbt och enkelt sätt att korta dem på egen hand, även om du är nybörjare på att sy.
Korta fållen Är din kjol för lång eller vill du bara förbättra den lite? Allt du behöver för att korta fållen är lite krita, en linjal, fållfix, ett strykjärn och en sax. Såhär gör du:
Produktvård
Ta hand om dina plagg ordentligt så håller de längre och ser fantastiska ut. Såhär enkelt är det:
Hur du tolkar skötseletiketten Behöver du tvätta ditt nya plagg men är osäker på vad instruktionerna på skötseletiketten betyder? Här får du hjälp! I vår överblick ser du vad de vanligaste symbolerna för tvätt, torkning och strykning betyder.
Tips för skötsel av ullplagg Ull består av känsliga fibrer som kräver rätt behandling. Dessa tips hjälper dina plagg att hålla längre.
Tips på hur du tar hand om dina jeans-plagg Denim är ett slitstarkt tyg som kan hålla i flera år om du sköter om ditt plagg väl. Följande tips kommer hjälpa dig att hålla dina favorit-jeansplagg i gott skick länge.
Vill du veta mer om våra initiativ?